Самостійний ремонт автоматики

Самостійна діагностика та ремонт автоматики.

     Вихід із ладу систем автоматизації воротами, ролетами, чи маркізами вносять в наше життя масу неприємних незручностей: 

до доброго звикаєш швидко, відвикати – важко.

      Ще гірше, що окрім незручностей Ви отримуєте  можливі збитки (якщо це вхід в магазин/офіс), загрозу для оточуючих (відкрита маркіза під час буревію може запросто впасти), небезпеку пошкодження авто (при неправильно працюючих фотоелементах) та ін.

      Виникає неперборне бажання як можна скоріше усунути проблему. Ми дзвонимо в сервіс, викликаємо спеціаліста з ремонту та обслуговування, але певний час все-таки лишаємось сам на сам з непрацюючою автоматикою.

      Нижче наведено декілька порад, що поможуть провести мінімальну первинну діагностику (а іноді і вирішити проблему) власними силами:

  1. Перевірте, чи в пульті встановлені свіжі батарейки. Як це не смішно, але через такі банальні речі  викликають майстра і платять за просту заміну елементів живлення.
  2. Перевірте, чи кнопка пульта працює (особливо в старих пультах поширена несправність). Більшість пультів сигналізують про роботу блиманням світлодіода.
  3. Перевірте, чи не засипані фотоелементи снігом, брудом, або не відірвані. Акуратно протріть фотоелементи.
  4. Перевірте чи поступає живлення. Відкрийте кришку (не бійтесь, гарантію не втратите), подивіться, чи горять світлодіоди. Перевірте запобіжники, їх встанювлюють у легко доступному місці під кришкою.Приклад розташування запобіжників в автоматиці Nice

    Приклад розташування запобіжників в автоматиці Nice

     

  5. Якщо ви розблоковували автоматику до відкатних воріт – заблокуйте та обов’язково закрийте кришку відсіку розблокування. Без цього плата керування автоматикою не запрацює.
  6. Якщо в Вас встановлена амплітудна вітрова атоматика до маркізи (маркіза розкривається і одразу закриваєтся), то для початку поміняйте батарейки у амплітудному датчику (він встановлений у передньому профілі маркізи).

     Це той мінімум дій, який доступний навіть нефахівцю, але може допомогти заощадити час, гроші, та допоможе при зверненні до сервісу.

    Якщо Ви відчуваєте запах горілого, бачете дим, автоматика тріщить  – в першу чергу  знеструмлюйте лінію подачі напруги! Розблокуйте двигун, та користуйтеся воротами, ролетою, маркізою вручну (якщо таке передбачено конструкцією) – скористайтеся допомогою інструкції з експлуатації.

 

 

Позначки:, ,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *