ремонтувати автоматику

Ремонт автоматики – варто чи не варто?

В процесі експлуатації автоматика виходить з ладу  по тим чи іншим причинам, і перед власником постає питання –  ремонтувати виріб, або купити новий. Це відбувається з автоматикою будь-якого виробника. І як правило, після закінчення гарантійного терміну.

     На даний момент на ринку України представлена безліч брендів, що продають під своєю маркою автоматику до воріт, ролет, маркіз та інших виробів. Широко представлені виробники з Європи та Китаю, але ніхто не дає пожиттєву гарантію.

Яка має бути вартість ремонту?

Загально відомо, що ремонт доцільний, якщо його вартість не перевищує  30% вартості нової продукції. Зазвичай це легко підрахувати. Наприклад, вигідно ремонтувати двигуни європейського виробництва (Somfy, Nice), так як вартість роботи з запчастинами не перебільшує цієї суми.  А от, наприклад, внутрішньовальні двигуни китайського виробництва вигідніше міняти на нові. Причина проста: ціна на них невелика (50-70євро), а робота по ремонту може обійтись так само, як і ремонт аналогічної прдукції європейського виробника. 

Порада:   

Перед купівлею автоматики, поцікавтеся, чи є в Україні склад з запчастинами, або їх реально швидко придбати.  Надійні бренди тримають на складах запчастини навіть до знятих з виробництва моделей багато років. Якщо Вам обіцяють, що склад за кордоном, але привезти запчастини або відремонтувати – не проблема, повірте, у разі затримок на кордоні це буде саме Ваша проблема. Такий ремонт може затягнутися на місяці.

З нашого досвіду : ремонт у більшості випадків доцільний і вигідний, якщо його проводить фахівець. На такий ремонт обов’язково буде надаватися гарантія. Професіонал також завжди зауважить Вам, якщо ремонт буде недоцільний, або допоможе ненадовго.

 

 

 

 

Позначки:, ,